Knitwear's Nightmare


 

Signe Adrian udstiller Knitwear’s Nightmare i Kunst 86 Ryesgade 86 st.th., 2100 Ø fra d. 7.september – 7.oktober. Totalinstallationen med sammensatte vægge viser tegning, maleri og strik og tager afsæt i uheldigt strikketøj, som er kommet til skade. Fernisering torsdag d.7 september kl. 16-19.  

 

I serien Knitwear’s Nightmare undersøges kontrasterne i strik, en skitseagtig tegning, krusseduller på hvidt papir, akrylmaling, tekst og maleri. I tegningerne leger kunstneren med ramme-grænsen mellem billedet indenfor og den strikkede virkelighed udenfor. Hvor meget man kan hive eller skævvride i strikketøjet eller havehegnet? Hvad med overgangene mellem blyant og ægte lynlås eller den flakkende tyndslidte garn-ende? I malerierne buldrer det med akrylmaling, tusch og blyant.  

 

Kunstneren er optaget af, hvad elementerne kan sammen og af fummelværk og præcision. Noget fummelværk er bare bedre end andet, men hvornår lykkes det? Af og til går det galt. Andre gange stikker fummel-strikketøjet helt af! Hvert værk er forsynet med en kort tekst, som bokser med sprogets lydside, så tungen slår knuder.  

 

Knitwear’s Nightmare er en insisteren på det båtnakkede og uperfekte. Hverdagens små og store ulykker i strikketøjets liv er udført hastigt og let: en hyldest til det bøvlede og hverdagens poetiske fumlerier.  

   

TRANSFORMATION - SOLO udstilling med Ulla Hauer 1-24. juni  / CPH Photo Festival

SOLO udstilling med Mia-Nelle Drøschler 27.april - 27. maj 2023

Fernisering 28.april kl 16-19

ASPEKT - GRUPPEUDSTILLING 17.MARTS - 23. APRIL 2023

STEDSANS - Bahn & Schwenn 19.januar - 4.februar 2023

Nye malerier  af Inger Bennigsen

malerier på lærred og på papir og som noget NYT - PLAKATER 


Posters / Plakater


Størrelse A2 kan købes i Kunst 86 til 175kr/stk


De er tryk af papir-værker lavet i år. 


De originale papir-værker (de fleste..) er også til salg i galleriet.


Desuden er der malerier i mange pris-lag (fra 850kr til omkring 10.000kr)


GIV KUNST TIL JUL !

nye malerier ...

ALIEN AND BEYOND -  LENE WINTHER

Lene Winther's separatudstilling ALIEN AND BEYOND åbner med

fernisering d.27/10 kl 16-18 - i Kunst 86


Lene Wintherer uddannet keramiker på Keramikskolen i København og har senere uddannet sig på Kunstskolen Spektrum v/Thomas og Ingela Skytte.


Lene bor og arbejder i København. Hun er medlem af BKF og har en imponerende række af udstillinger bag sig - både separat, gruppe og galleri-udstillinger samt museumsudstillinger i ind-og udland (ref www.lenewinther.dk)


Nu kommer Lene Winther så til Østerbro, hvor man kan opleve hendes fantastiske - farverige og tankevækkende værk i Kunst 86 i Ryesgade 86. Værket er en totalinstallation LAVET SPECIELT TIL KUNST 86 - med en blanding af materialer, heriblandt (selvfølgelig) keramik.


Den 9.november kl 17 kan man møde kunstneren til Artist-talk i galleriet


Udstillingen kan ses frem til 12. november


Mere om værket og tankerne bag fremgår af nedenståede pressemeddelelse 


Åbningstider:torsdag. kl 14-18fredag kl 14-18lørdag kl 11-14

samt efter aftale
TILSTAND(E) SEBASTIAN JAKOBSEN

Sebastian Jakobsen (f. 1996) viser tegninger, skulpturer og installation. Kom og oplev Sebastians helt særlige univers.


Sebastian om sine værker:

I mit virke omgærdes jeg af fascinationer omkring farver, former, strukturer. Gentagelsen fylder en del i processen på den ene eller anden måde i tilblivelsen af et værk, som kommer til udtryk i form af noget der forsætter ud i uendelige. Tankerne bag et værk kan stamme fra en nysgerrighed og fascination af psyken, mennesket, anatomi, kroppe/legemer eller noget der i periode fascinere/undre mig. I min undersøgelse udvælges en eller flere elementer, af et emne eller tema. Gennem denne undersøgelse. Undervejs afføder det nye veje, som følges. Disse veje indeholder ukendte elementer, som bliver en del af processen.

Fascinationen af kroppen, former og teksturer fylder meget i mit arbejde. i mine projekter er jeg optaget af at undersøge en bestemt form, kropsdel, tekstur eller struktur i bund og se den fra alle sider og derved gøre nye opdagelser. dette kan skabe nye veje, der afføder nye projekter.

Arbejdsprocesserne kan variere fra hvert enkelt projekt. det kan starte ud med at være en nysgerrighed eller en fascination omkring et bestemt tema eller kategori inden for noget. Dette er oftest det der er opstarten på et projektet. Et værk kan starte ud med et udgangspunkt. Det kan ændre sig undervejs af flere årsager. Eksempelvis, et flow, intuition eller spontane/impulsive indspark.


Bemærk (Udvidede) åbningstider:

mandag kl 14-17 (Kunstneren er tilstede)tirsdag. kl 14-17 (Kunstneren er tilstede)onsdag kl 14-17 (Kunstneren er tilstede)torsdag. kl 14-18fredag kl 14-18lørdag kl 11-14

FLOWERING - Nye malerier af Inger Bennigsen 

Flowering - ny serie


et online-forløb på Kunstskolen Spektrum satte gang i processen - og resultatet kan ses i Kunst 86 frem til 3.september dog afbrudt af ferie-lukket 13-27.august


Der er normalt åbent torsdag-fredag kl 14-18 og lørdag kl 11-14

MEN du er altid velkommen til at lave aftale udenfor de officielle åbningstider - ganske uforpligtende 


KRYDSFELT - 9 kunstnere udstiller 28/4-25/6

Joy of COLOR of Joy 10/2-23/4 2022

Om de 4 kunstnere:

Liza Krügermeier

Billedkunstner Liza Krügermeier er inspireret af det nære og maler i ordets betydning sin egen virkelighed - hverdagen, livet. Med dette fokus arbejder hun i forskellige serier – med motiver fra hendes eget hjem, fra hendes Artist Residency i Italien, fra hendes personlige Alice-i-Eventyrland-oplevelser og i det hele taget fra hverdagen i form af små, daglige malerier, der skildrer øjeblikke af livet. When Coloirs come to Life er hendes konstante arbejdstitel, og hun er i sit værk især optaget af netop farverne, lyset og skyggerne.

Liza Krügermeier har bl.a. fået optaget værker på Carlsbergfondets Portrætudstilling - vist på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg i Hillerød og Ljungbergmuseet i Sverige - og på Vestsjællands Kunstudstilling på Æglageret i Holbæk, hvor hun modtog Publikumsprisen for ét af de antagne værker.Liza har i næsten 20 år haft galleri sammen med Rupert Sutton - først på Leros og siden 2007 i Stege på Møn.Karen Villia JensenMalerierne er en slags collagemaleri, hvor mange forskellige motiver er inddraget i en lag på lag-komposition - indtryk og udtryk, objekter, fantasier, inspirationer og tanker udgør hendes helt igennem personlige billedunivers. Karen Villia Jensens kunst er en helt unik og sjælden set blanding af private, kulturelle og mytologiske inspirationskilderKaren har bl.a. gået på Kunstskolen Spektrum og hendes værker har været repræsenteret på flere cencurerede udstillinger.Karen siger om sine værker:Mine billedelementer henter jeg i det nære; dyrene, årstiderne, dyrespor, himmel, solstråler, botaniske elementer og landskabet, i det hele taget naturens cyklus.Jeg er meget optaget af farverne, mønstre og billeder i billedet, og eksperimenterer ofte med flere lag papir, derved bliver overlapning er et omdrejningspunkt i mine kompositioner.

Bierte Hee:Bierte har igennem en årrække modtaget undervisning på Kunstskolen Spektrum. Hun har adskillige udstillinger bag sig - bl.a. separatudstilling i Cobrarummet på Sophienholm i 2021. Bierte er medlem af BKF.Biertes beskrivelse af hendes kunst:I mine malerier skildrer jeg fænomener og processer bag tingenes ydre skin, i såvel mikro som makrokosmos. Jeg undersøger både overfladen og detaljen, så udtrykket kan opleves som fragmenteret af talrige komponenter, eller som monokromt tone i tone. Min inspiration hentes i rummet mellem sårbarheden og styrken – mellem indre og ydre rejser, hvor drømmen møder virkeligheden – hvor den indre kraftfuldhed favner livets og naturens forgængelighed. Den fælles helhed skabes af former, der kan relateres til natur, samt prikkerne, - der påføres op gennem lagene og lægger sig som klumper eller perlerækker, og derved bliver omdrejningspunktet for det færdig billede.Bierte Hee har skrevet bogen : 'At male intuitivt - en indre rejse'Isabella Kobylinski:''Min indre maler sover aldrig''

Isabella har 23 års erfaring som billedkunstner, og har været repræsenteret ved flere censurerede udstillinger.

Installationer, landart, collager, kridt på papir, tegning, foredrag og undervisning er kommet til og er vokset sammen med hendes virke som kunstner.  I 2020 udgav hun bogen ”Farver for sjov-Farver for alvor”

Igennem farvens, formens og rytmens vej finder Isabella i ind sit halvabstrakte univers. Det ender tit med en motiveret vildskab.Isabella Kobylinski er pt udstillingsaktuel på Nordisk Salon - i Dunckers kulturhus i Helsingborg, hvor et af hendes værker blev antaget til den cencurerede udstilling. Ud af 2396 ansøgere blev 66 kunstnere valgt ud.Se (og køb ..) også Isabellas bog 'Farver for sjov - farver for alvor' i Kunst 86. En anderledes bog om farver

ArtMix - 12 kunstnere udstiller indtil 8. januar

Maleri Kamma Kaae                                 Maleri Vibeke Jensen                                         Maleri Gitte Valenteiner-Branth               Maleri på finer Søs Heidi Ravn

3D værker Laura Bach Skou                                Træsnit Kristine Hellesøe                               Træsnit Kristine Hellesøe                             Maleri Inger Bennigsen

'UNDER ELMENE' - solo udstilling Jens Alfred Raahauge 9.sep - 30.okt

Velkommen indenfor hos Jens Alfred Raahauge - bogstaveligt talt ! På denne udstilling kommer vi helt tæt på livet 'Under Elmene'.


Jens Alfred Raahauge f.1990 studerer på Malmø Kunstakademi.


Om sine interiørmalerier siger Jens:


Mine interiørmalerier handler om umiddelbare omgivelser - de uspektakulære rum, man mest befinder sig i, som er i kontrast til de steder, man forestiller sig. Jeg forsøger at give et indtryk af tilstedeværelse ved at beskrive en stemning af kejtethed; skæve vinkler; stole og borde der står i vejen. Måden man typisk oplever verden på. Jeg har malet uarrangerede scener, hvor tingene rundt om mig ved et tilfælde har lagt i mønstre, der gjorde et indtryk på mig. I billederne forsøger jeg at omfatte de konkrete, men ligegyldige detaljer, man ellers kunne være fristet til at undlade, hvis man ville give understrege blikfanget og give billedet mere lethed. Mine billeder er et forsøg på at forsone mig selv og beskueren med en rodet og skuffende virkelighed.
Fernisering den 9. september kl 16-18

udstillingen kan ses frem til 30.oktober


Åbent:

torsdag-fredag 14-18
lørdag 11-14 (samt efter aftale)

'AD LIBITUM' - solo August Thunbo 17/6 - 17/7 2021

Velkommen til en spændende udstilling med en upcoming kunstner - August Thunbo (f.1999) skal efter sommerferien på kunstakademi i udlandet (han er kommet ind flere steder - og skal nu til at vælge ..) Jeg er glad for, at vi når at vise hans værker, inden han drager afsted.

August har gået på Kunstskolen Spektrum som forberedelse til akademiet - og det er der, jeg 'fandt' ham. Hans umiddelbare farveglæde og fine kompositioner fangede mig og jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere ham og hans værker i Kunst 86

Fernisering den 17. juni kl 16-19

udstillingen kan ses frem til 17. juli.

Åbent:
torsdag-fredag 14-18
lørdag 11-14 (samt efter aftale)

artist statement August Thunbo

Min passion for maleri og farver startede, da jeg var i Italien og Spanien, da jeg var teenager. Det var følelsen af skønhed og finesse i arkitekturen, og den frygtløse måde, hvorpå de bruger farver i begge disse lande. Jeg vil beskrive min kunst, som en interesse i små ubetydelige ting, ting, som de fleste mennesker overser, eller ikke lægger mærke til. For eksempel en malerplet på gulvet, som jeg synes ligner en figur eller en form, der fanger mit øje. Jeg tænker meget på farverne i mine værker, og hvad jeg vil have dem til at udtrykke.


I mine malerier er farverne lige så vigtige som motivet i sig selv. Jeg finder det interessant, at vi mennesker, når vi ser noget, vi ikke helt kan forstå, prøver automatisk at få det til at give mening for at kunne forholde sig til det. De små ubetydelige ting, som jeg samler får en ny betydning i maleriet. på grund af den måde jeg genskaber dem og give dem et nyt liv.


Jeg arbejder mest med forskellige former for akrylmaling, fordi jeg synes at det passer bedst til det utålmodige væsen som jeg er, da akryl tørrer hurtigere end så meget andet maling.


Jeg synes det er utrolig interessant at arbejde med kontraster og nuancer i mit farve brug. Jeg elsker at skabe forskellige lag i mine malerier, typisk noget som udspiller sig enten bag en farve flade eller et motiv, et slags maleri ovenpå et et andet maleri. Jeg maler for det meste på lærred eller masonitplader, da jeg føler at begge materialer giver bedst det udtryk jeg forsøger at gå efter.

.

'For en tid'  22.april-22.maj 2021

En ny udstilling - med stemning, eftertænksomhed, maleri, tegning, grafik og ORD - åbner 22.april kl 14


Der afholdes ikke fernisage men midissage


d. 7. maj kl 16-19Udstillingen kan ses:

torsdage 14-18

fredage 14-18

lørdage 11-14
Vibeke Jensen, Cecilie Nyman og Elsebeth Nederlund udstiller malerier, grafik og 'artistbooks'.


Vibeke Jensens følsomme værker af mennesker på vej, i venteposition eller steder netop forladt af mennesker. Hendes karakteristiske malemåde med prikker, som viser lys og skygger ses også i disse værker.

Cecilie Nyman viser stærke kul/kridt tegnede portrætter og stemningsfulde oliemalerier - ligeledes af mennesker.

Elsebeth Nederlunds værker handler om ord - som på finurlig vis sættes ind i nye sammenhænge - i artistbooks og på grafiske tryk.

TIME - 17.marts - 17. april 2021

Glæd dig !!Denne udstilling skal opleves ...
 

Tina's imponerende malerier på hele 2 x 1,5 meter - Elses finurlige grafiske værker lavet med rust og mælkekarton-tryk og Anitas stille, følsomme blomster malet i en meget begrænset palet, som på smukkeste vis understreger stemningen.

3 stærke kunstnere med hver sit særlige udtryk.
Velkommen i Kunst 86  - også i disse tider.Vi må kun have meget begrænset antal gæster ad gangen og holder ikke fernisering, men håber du kigger ind alligevel !

Du er meget velkommen til at aftale tid til at se udstillingen - helt for dig selv.

På gensyn i Ryesgade 86
Mere om Kunstnerne:

Else Haakonsson.
Kan nok mest betegnes som Multikunstner. Hun debuterede på Kunstnernes Sommerudstilling KS i 1998 med grafiske værker. Har siden haft  Grafik, Fotolag, Maleri, Akvarel og MiksMedia på ca 20 andre censurerede udstillinger. Også i udlandet. 
 
På denne udstilling viser  Else Haakonsson grafiktryk og mix-media / stenciltryk. Hun bruger utraditionelle materialer i processen - som f.eks. rust og mælkekartoner og skaber sin helt egen finurlige og fabulerende verden.
 
Else er leder af grafisk værksted i foreningen "Kunstværkstederne" i Ramløse.
 
Anita Axelsen Bredsdorff:
Anita er fascineret af forfaldet/det forladte. Skønheden i det, der ikke er brugbart længere. Det kan være levende ting, som her blomster eller menneskeskabte ting. Hendes palet er begrænset til hvid, okker og sort, og undertiden gæstefarven blå, hvilket understreger forfaldet og forladtheden.
 
Anita er medlem af KKS, BKF og Kunstnergruppen Halvvcirklen og har mange udstillinger med i bagagen. Anita har modtaget undervisning på Kunstskolen Spektrum.
 
 
Tina Menore:
Tina Menore maler historier eller scenerier, som er uden tid og sted og dog forbundet af en fælles historie. Hun inspireres bl.a. af nybyggerne og deres ønske om at skabe en bedre verden for dem selv og for andre. I “Transplaced” serien viser hun den sære følelse man kan have, når man pludselig befinder sig et ukendt sted – måske hører man slet ikke til…? Som familien der er revet ud af deres normale omgivelser og placeret i en kæmpe skov. Man kan undre sig over, hvordan familien havnede der?  Er de rejst i tid og vil de mon komme hjem igen ??
 
Tina er oprindelig fra USA og er uddannet på Kunstskolen Spektrum. TIna har deltaget på mange censurerede udstillinger.
 


Above & Below 4.feb - 13.marts 2021

Juleudstilling SPECIAL EDITION 12/11-19/12

Velkommen til Jul i Kunst 86 - SPECIAL EDITION.


En udstilling med unikke værker, julerier og pynt.


5 kunstnere udstiller malerier, keramik, collage, linoleumstryk, træsnit, klip og julepynt på denne helt særlige udstilling - i en på mange måder særlig tid. Jul skal vi ha'-  uanset - så kom forbi og nyd udstillingen, få en snak og find en julegave eller lidt pynt til dit hjem.


De 5 udstillere er:


Tina Hvid -  keramik / skulpturer i organiske former
Kristine Hellesøe Appel: Linoliums-tryk, træsnit. maleri og juleklip
Laura Bach Skou Klip/collage, malerier og smukke ophæng 
Alina Shevchenko Spændende collager
Inger Bennigsen - malerier - blomsterabstraktioner

Vi passer på os selv og hinanden - har håndsprit og begrænset antal gæster ad gangen. Vi holder ikke fernisering, men håber du kigger ind alligevel ! Du er også velkommen til at aftale tid for besøg udenfor de officielle åbningstider. Ring blot til Inger på 23726166.


Udstillingen har åbent: torsdage-fredage 14-18 & lørdage 11-14
Søs Heidi Ravn & Inger Bennigsen udstiller 'CONNECTIONS'  15/10 - 7/11

Velkommen til udstillingen 'CONNECTIONS' med malerier af Søs Heidi Ravn og Inger Bennigsen. 

Søs og Inger har fælles baggrund på Kunstskolen SPEKTRUM og en fælles passion for kunst, kreativitet og den skabende process. Begge arbejder med maleri - og med farver og følelser - form og linier - men udtrykker sig meget forskelligt. Kom og se :-)

Fernisering 16. oktober kl 15-18

Vi holder afstand og har håndsprit og masker og GLÆDER os til at se jer.
 

Heidi Dacke, Line Højmann & Christine Lyhne udstiller 'MOVE'  17/9 - 10/10

Liselotte Justesen udstiller 'Guatemala images' 20.august-13. september

Laura Bach Skou udstiller i Kunst 86 18.juni - 15.august 2020

ENDELIG er der igen kurser og udstillinger i Kunst 86 ... OG vi lægger ud med en udstilling med hele 4 forskellige værk-serier af Laura Bach Skou. 


Lauras meget personlige udtryk gør, at værkerne hænger fint sammen og hver på sin måde viser hendes sans for æstetik og skønhed 


Der er værker fra 2015, hvor hun brugte forhåndenværende materialer fra naturen; de nyeste værker er en højaktuel billedserie inspireret af egne dagbogsnotater i perioden 13-3 til 20-4 2020, hvor Laura var i lock-down i Småland i Sverige.


Bemærk, at disse 'lockdown'værker KUN bliver vist (og kan købes) på denne udstilling, så grib chancen for denne unikke mulighed 


Man vil desuden kunne se eller gense 2 imponerende multidimensionelle værker, som var med på Kunstnernes efterårsudstilling i 2019 


Sidst men ikke mindst: serien GULDFUGL, som består af smukke collager inspireret af eventyret og fuglene.


Laura Bach Skou er oprindelig uddannet scenograf og har altid været optaget af det visuelle. Sideløbende med kunsten arbejder Laura med bevægelse og små skulpturer/smykker


Udstillingen kan ses i KUNST 86 i Ryesgade 18/6 - 15/8 

torsdag-fredag kl 14-18 og lørdag 11-14 samt efter aftale (uforpligtende)


Fernisering Torsdag 18/6 14-19


VELKOMMEN !


Rumlige former- 5-28 marts

Kamma Kaae 


RUMLIGE FORMER 5-28.marts

Kamma Kaae om udstillingen i Kunst 86:

Udstillingen RUMLIGE FORMER viser min interesse for konstruktioner.

Her viser jeg malerier med konkrete former og mere sanselige former i rum - det kan være kompositioner i indre såvel som ydre rum. 

Inspirationen kan være arkitektoniske bygningsværker, hvor jeg fokuserer på en mindre del og vender det på hoved eller ser det på skrå - og nye interessante indfaldsvinkler opstår og former skabes. I andre billeder sker der sammenbrud - frakturering - både i naturen, det geologiske, og i kulturen, det bygningsmæssige.

 

De senere år har jeg ønsket at tømme billedet mere og mere for objekterne, og dermed arbejdet for at fladerne fylder, strækkes. Måske et forsøg på at komme mere ind til benet. Dette har bevirket, at jeg en periode har bevæget mig ud i det minimalistiske udtryk. I disse billeder ser jeg meget forenklet geologiske linier, og hvor billederne tæt sammen skaber brud og forskydninger, der inspirerer til at bygge henover væggen og rundt om hjørne måske.

Malerierne er akryl på lærred og mit formsprog er et abstrakt og oftest stramt udtryk - konstruktivistisk og også minimalistisk.
 

Fakta:
Født 1946 i København, bor og arbejder i Lynæs, Hundested

Uddannelse:

Kunstskolen Spektrum, København
Kunstskolen v. Søerne, København
Kunstskolen på Ærø
Kunstskolen i Svendborg

www.kammakaae.com

Instagram kamma_kaae

BLOMSTER-abstraktioner 


Tag forskud på foråret ! I februar fyldes KUNST 86 med farverige  blomstermalerier - i en utraditionel og abstrakt form. Billederne er lavet af Inger Bennigsen som de senere år har fokuseret på blomsterne som motiv / inspiration. 


Udstillingen kan ses torsdag-fredag-lørdag  frem til lørdag 28.februar 


Se mere på www.bennigsen.dk